onsdag, augusti 25, 2010

Mona och (S) stänger in kvinnorna!

Lyssnar på Ring P1 där Mona S säger att ROT-avdraget ska utökas till att även omfatta lägenheter, men att RUT ska bort utom för äldre, oklart ålder. Hennes motivering är att pengarna för RUT i stället ska användas i hemtjänsten och skolan.

För det första går RUT- och ROT ihop sig rent ekonomiskt för staten genom inbetalad skatt och moms samt i vissa fall uteblivet bidragsbehov. Alltså kan inte borttagande av RUT ge pengar över till skola och hemtjänst. Tvärtom - ju fler som använder ROT o RUT, desto fler kommer i arbete, fler betalar skatt, färre blir bidragsberoende, fler får självkänsla och stolthet och mår därmed bättre.

RUT ger kvinnor större möjligheter att själva välja arbetsgivare, att starta eget och påverka sina egna inkomster och arbetsvillkor. Det är bra och det vill jag som Centerkvinna behålla och utveckla!

Vänstern vill stänga in kvinnorna i offentlig sektor och hålla ner kvinnors löner - det är enbart männen som värderas högt inom vänstern. Kvinnor är bra att ha på arbetsmarknaden i högkonjunktur, i lågkonjunktur ...

Detta vänsterresonemang kallar jag ojämställdhet, orättvisa och förkastligt!

Inga kommentarer: