torsdag, januari 12, 2006

Livat och glatt

Vårvindar friska sveper in över bygden, vilket i och för sig känns lite tidigt. Det lär väl bli mer vinter, antar jag. Som ett brev på posten kommer då isiga vägar, och vi har fått grusat på småvägarna - mycket positivt - både av Vägverket och Tingsryds kommun. Det blir enklare att styra och isen smälter fortare.

Men jag har en liten uppfartsväg som just nu ser ut som en knubblig skridskobana - svårt att köra bil framåt och omöjligt att gå på... Har bjudit gäster till i morgon kväll... Fick erbjudande att hämta grus i kommunens förråd - inte illa. Det kanske kan bli ett litet spår grusat i alla fall. Men man har ju inte precis passande kärl att transportera i. Nåja, positivt är det ju. Liksom att umgås med goda vänner (utan att de bryter benen).

Definitivt glad blev jag över Alliansens besked igår att medlemskap i Nato inte är en fråga som kommer att krävas av Alliansen gemensamt. Utmärkt! Vem vill bli medskyldig till Guantanamo eller andra hemliga tortyrplatser i länder som inte är så nogräknade t ex? Eller tänk på utvisningen till Egypten, som USA skötte åt oss! Nej, tack!
Samverkan kan vara en sak, men att med hull och hår bekänna sig till Bush-administrationen och dess hejdukar ställer i alla fall jag inte upp på! Alltså tack Alliansen för klart besked!

Inga kommentarer: